All-in-one CSRD Platform.

   Login

Training

Training
CSRD & ESRS
voor Adviseurs

Wat moet je weten over de CSRD als adviseur? Welke begrippen en processen staan centraal en hoe kan dit worden begeleid? Wat is de meerwaarde van CSRD, en wat is de rol van data en digitalisering?

CSRD voor adviseurs - training Ecocharting

Introductie

CSRD gezien vanuit de adviesrol

Tijdens deze introductiecursus duiken we in de kern van de CSRD. We verkennen basisprincipes zoals dubbele materialiteit, de cruciale rol van de accountant, en de manier waarop jullie van meerwaarde gaan zijn tijdens de voorbereidingen op CSRD.

CSRD training Ecocharting
Ecocharting - CSRD Software
doelgroep

Adviseurs en accountants die begeleiding willen bieden tijdens de CSRD. 

leerdoelen

CSRD basis, doel van de CSRD, rol van de adviseur, Roadmap CSRD

duur

1 dag

stadium

Kick-off en gevorderd

Organisatie

MKB+, Ondernemingen (groot)

software

Niet vereist

Onze trainingen zijn praktisch en begrijpelijk ingericht. Net als onze software houden we de zaken graag pragmatisch en overzichtelijk: waar het kan blijven we weg van ingewikkelde vaktermen of onbegrijpelijke theorieën.

Soms is dat helaas niet te voorkomen. Zo kunnen we er niet omheen om begrippen zoals dubbele materialiteit te verkennen. Dit doen we dan ook graag op een intuïtieve manier aan de hand van sprekende voorbeelden. 

 

Waarom is de CSRD van toegevoegde waarde voor bedrijven?

De CSRD lijkt een administratieve last, maar biedt zeker ook kansen. Als adviseur is het aan jou om dit te vertalen naar de situatie van de organisatie die je helpt. 

Tijdens de training focussen we op de achtergrond van de CSRD, de meerwaarde van de rapportageplicht en welke rol voor de adviseur is weggelegd. We bespreken de voorbereidende stappen voor organisaties op hoofdlijnen en gaan op een interactieve manier aan de slag om de kernbegrippen te introduceren.

We houden de training praktisch door te kijken waar jullie staan en welke vaardigheden en kennis het best bij jullie passen. 

 

 

Tijdens de training is er speciale aandacht voor de belangrijke rol van de accountant. Ook kijken we naar het perspectief van data en digitalisering, dat cruciaal is om op een toekomstbestendige manier met de CSRD aan de slag te gaan. 

In-house of klassikaal

Deze training is perfect als in-house training voor jullie adviesbureau. Ook is het mogelijk om de training klassikaal te volgen, bijvoorbeeld als zelfstandig MVO adviseur. 

 

Volgende Klassikale datum:

 • Donderdag 12 oktober

 

Deelname klassikale training:

€875,- euro excl. btw

 

55

Informatie aanvragen

Krijg een persoonlijk aanbod voor jullie onderneming

Past deze kick-off training bij jullie onderneming?

Vraag meer informatie aan via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

  Headquarters

  Sacramento, CA

  Company Size

  5,000 employees

  Industry

  Insurance

  Training

  Kick-off sessie:
  Aan de slag
  met CSRD

  Een praktische introductie in CSRD voor jullie projectteam. In deze sessie wordt duidelijk waarom de rapportageplicht verder gaat en daardoor veel vereist van de onderneming. Jullie maken een implementatieplan richting de eerste rapportage. 

  Workshop Kick-off CSRD projectteam Ecocharting

  Kick-off

  Vliegende start met CSRD voorbereiding

  De CSRD is een rapportageplicht, maar voor succesvolle implementatie blijft het niet bij een duurzaamheidsverslag alleen.

  Hoe zorg je voor het betrekken van de juiste stakeholders? Hoe bouw je aan een duurzame en digitale infrastructuur om de juiste gegevens in te monitoren? Wie pakt welke verantwoordelijkheid op en wanneer zet je welke stap?

  CSRD training Ecocharting
  Ecocharting - CSRD Software
  doelgroep

  Deze masterclass is bedoels als kick-off voor het management team. 

  leerdoelen

  CSRD essentials, ESRS richtlijnen, Roadmap CSRD

  duur

  1 dagdeel

  stadium

  Kick-off, projectteam vormgeven, nulmeting CSRD

  Organisatie

  MKB+, Ondernemingen (groot)

  software

  Niet vereist

  Onze trainingen zijn praktisch en begrijpelijk ingericht. Tijdens deze kick-off introduceren we de basis van CSRD voor het bredere management. Het is namelijk belangrijk dat iedereen aan boord en op de hoogte is van de nieuwe eisen. De CSRD doe je niet als controller, duurzaamheidsmanager of CFO alleen. Samenwerking is cruciaal, zowel binnen als buiten de organisatie. 

  Wat is de CSRD en welke eisen gelden voor jullie organisatie? Waar staan jullie nu, en welke route hebben jullie nog af te leggen? In de kick-off bespreken we de richtlijnen op een begrijpelijke manier. We introduceren de route naar het eerste CSRD verslag en bespreken op een interactieve manier welke stappen voor jullie zinvol zijn. 

  Er is hierbij speciale aandacht voor het duurzaam inrichten van deze rapportageplicht. Een digitale infrastructuur en het garanderen van betrouwbare gegevens speelt hierbij een rol. 

  Alles wat belangrijk is over de richtlijnen, rapportageplicht en het traject naar het eerste verslag

  De CSRD bestaat uit honderden pagina’s aan richtlijnen en talloze technische concepten zoals dubbele materialiteit. Niet iedereen in het projectteam hoeft elk detail van de richtlijnen te weten. Daarom maken we de basis hiervan begrijpelijk zonder te verzanden in onnodig jargon.

  We houden de workshop praktisch door te kijken waar jullie staan en hoe de onderneming het best aan de slag kan gaan.  

   

   

  Door het volgen van de training zet je als onderneming een stap vooruit richting de eerste rapportage. De wetgeving komt sneller op je af dan je denkt, en daarom is het zinvol om niet te lang te wachten met de eerste stap. 

  Perfect als kick-off met het team

  Deze training is perfect om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Het is een laagdrempelige maar inhoudelijke manier om aan de slag te gaan. Met concreet resultaat: jullie weten wat je te wachten staat en hoe de onderneming gaat toewerken richting de eerste rapportage. 

  55

  Informatie aanvragen

  Krijg een persoonlijk aanbod voor jullie onderneming

  Past deze kick-off training bij jullie onderneming?

  Vraag meer informatie aan via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

   Headquarters

   Sacramento, CA

   Company Size

   5,000 employees

   Industry

   Insurance