Platforma CSRD vše v jednom.

DomovSamen de standaard zetten: dit is hoe we dat doen.NezařazenéSamen de standaard zetten: dit is hoe we dat doen.

Samen de standaard zetten: dit is hoe we dat doen.

De nieuwe duurzaamheidswetgeving CSRD is niet alleen nieuw voor bedrijven die hieraan moeten gaan voldoen. Ook adviseurs en accountants zullen hun organisatie moeten aanpassen om bedrijven te gaan begeleiden richting de eerste CSRD rapportages. Hoe dat precies het beste kan, daar is nog veel onduidelijk over. Vanuit Ecocharting organiseren we maandelijks CSRD expertsessies om hiervoor de kennis bijeen te brengen en van elkaar te leren.

Tijdens de CSRD expertsessies bespreken we technische elementen vanuit de CSRD, zoals dubbele materialiteit en stakeholdermanagement. We pakken dit pragmatisch aan door te focussen op de stappen die organisaties hiervoor moeten zetten en hoe dit zo goed mogelijk digitaal kan worden ondersteund. 

De afgelopen maanden hebben we gemerkt dat juist de interactie tijdens de sessies tussen Accountants en Duurzaamheidsexperts heel waardevol is. Ieder heeft zijn eigen achtergrond en perspectief op de materie. Door dit samen te brengen ontstaan waardevolle inzichten voor alle deelnemers. Vanuit onze achtergrond denken we met Ecocharting mee over hoe de stappen richting CSRD rapportage het best digitaal kunnen worden ondersteund. 

Zo hebben we de afgelopen tijd al veel inzichten kunnen vergaren. Chcete: hoe houden we de CSRD voorbereiding praktisch? Met welke stappen moet een organisatie beginnen met de voorbereiding? Wat is de rol van de accountant en welke eisen worden er gesteld aan de rapportage? Dit soort vragen en veel meer zijn intussen aan bod gekomen. 

Vanwege het succes van deze bijeenkomsten gaan we hier de komende tijd zeker mee verder. Ben je dus een duurzaamheidsadviseur of accountant en haak je graag aan bij deze CSRD Expertsessies? Neem contact met ons op en we maken graag kennis!

© Ecocharting (2024). All Rights Reserved.