Piattaforma CSRD tutto in uno.

   Login

Training

Training
CSRD & ESRS
voor Adviseurs

Wat moet je weten over de CSRD als adviseur? Welke begrippen en processen staan centraal en hoe kan dit worden begeleid? Wat is de meerwaarde van CSRD, en wat is de rol van data en digitalisering?

CSRD voor adviseurs - training Ecocharting

Introductie

CSRD gezien vanuit de adviesrol

Tijdens deze introductiecursus duiken we in de kern van de CSRD. We verkennen basisprincipes zoals dubbele materialiteit, de cruciale rol van de accountant, en de manier waarop jullie van meerwaarde gaan zijn tijdens de voorbereidingen op CSRD.

CSRD training Ecocharting
Ecocharting - Software CSRD
doelgroep

Adviseurs en accountants die begeleiding willen bieden tijdens de CSRD. 

leerdoelen

CSRD basis, doel van de CSRD, rol van de adviseur, Roadmap CSRD

duur

1 dag

stadium

Kick-off en gevorderd

Organizzazione

MKB+, Ondernemingen (groot)

software

Niet vereist

Onze trainingen zijn praktisch en begrijpelijk ingericht. Net als onze software houden we de zaken graag pragmatisch en overzichtelijk: waar het kan blijven we weg van ingewikkelde vaktermen of onbegrijpelijke theorieën.

Soms is dat helaas niet te voorkomen. Zo kunnen we er niet omheen om begrippen zoals dubbele materialiteit te verkennen. Dit doen we dan ook graag op een intuïtieve manier aan de hand van sprekende voorbeelden. 

 

Waarom is de CSRD van toegevoegde waarde voor bedrijven?

De CSRD lijkt een administratieve last, maar biedt zeker ook kansen. Als adviseur is het aan jou om dit te vertalen naar de situatie van de organisatie die je helpt. 

Tijdens de training focussen we op de achtergrond van de CSRD, de meerwaarde van de rapportageplicht en welke rol voor de adviseur is weggelegd. We bespreken de voorbereidende stappen voor organisaties op hoofdlijnen en gaan op een interactieve manier aan de slag om de kernbegrippen te introduceren.

We houden de training praktisch door te kijken waar jullie staan en welke vaardigheden en kennis het best bij jullie passen. 

 

 

Tijdens de training is er speciale aandacht voor de belangrijke rol van de accountant. Ook kijken we naar het perspectief van data en digitalisering, dat cruciaal is om op een toekomstbestendige manier met de CSRD aan de slag te gaan. 

In-house of klassikaal

Deze training is perfect als in-house training voor jullie adviesbureau. Ook is het mogelijk om de training klassikaal te volgen, bijvoorbeeld als zelfstandig MVO adviseur. 

 

Volgende Klassikale datum:

 • Donderdag 12 oktober

 

Deelname klassikale training:

€875,- euro excl. btw

 

55

Informatie aanvragen

Krijg een persoonlijk aanbod voor jullie onderneming

Past deze kick-off training bij jullie onderneming?

Vraag meer informatie aan via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op. 

  Headquarters

  Sacramento, CA

  Dimensione aziendale

  5,000 employees

  Industry

  Insurance